'We maken tegen ADO weer dezelfde fouten, wat erg zonde en onnodig is'

'We maken tegen ADO weer dezelfde fouten, wat erg zonde en onnodig is'

Gepubliceerd: vrijdag 30 oktober 2020 om 14:30vr 30-10-2020 om 14:30

Laatste update: vrijdag 30 oktober 2020 om 15:40vr 30-10-2020 om 15:40

Ondanks de mindere vorm van AZ beleeft Dani de Wit tot nu toe een goed seizoen. De 22-jarige middenvelder is dit seizoen in de Eredivisie al bij meer goals betrokken geweest dan in het hele vorige seizoen. 

In de Eredivisie heeft AZ nog geen wedstrijd gewonnen. Zondag gaven de Alkmaarders wederom de overwinning uit handen: Michiel Kramer maakte in de slotfase van de wedstrijd de 2-2 voor ADO Den Haag. De Wit laat zich in gesprek met NH Nieuws uit over de wedstrijd. "Tegen ADO zijn we in de eerste helft heel goed op dezelfde voet verder gegaan als tegen Napoli. In de tweede helft maken we gewoon weer dezelfde fouten als de afgelopen wedstrijden. Dat is gewoon heel erg zonde en onnodig."

Op persoonlijk vlak is de jeugdinternational wel bezig aan een goud seizoen. “Ik zit in een heel lekkere flow", stelt De Wit. "Ik voel me goed. Dat wil ik graag zo doorzetten. De goals komen nu, ik geef assists. Het is mooi om belangrijk te zijn voor het team, maar ik wil dat nu ook zijn voor een winnend team. Daar moeten we dus nu met zijn allen keihard voor werken. Ik scoor liever wat minder als we wel wedstrijden gaan winnen."

AZ heeft zich donderdagavond in de Europa League weten te herpakken door HNK Rijeka met 4-1 te verslaan. De Alkmaarders gaan daardoor aan kop in hun Europa League-poule. In de Eredivisie wil het voor de formatie van trainer Arne Slot minder vlotten. AZ bezet daar een tiende plek, met slechts vijf punten uit vijf wedstrijden.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws