Gravenberch: Sinds dit jaar heb ik er voor mezelf een streep onder gezet

Gravenberch: "Sinds dit jaar heb ik er voor mezelf een streep onder gezet"

05-11-2020 13:33
36

Ryan Gravenberch is 'wel een beetje tevreden' over zijn ontwikkeling. De achttienjarige middenvelder heeft zich opgewerkt tot een vaste waarde bij Ajax, maar is er voor zijn gevoel nog niet.

"Ik ben wel een beetje tevreden met hoe het nu gaat", zegt Gravenberch in het FOX Sports-programma Jong Oranje opent de deuren. "Natuurlijk gaat het met ups en downs. Vorig jaar was ik af en toe aan het twijfelen. Dat zag je ook in mijn wedstrijden. Sinds dit jaar heb ik er voor mezelf een streep onder gezet en gedacht: hier ga ik voor en ik ga gewoon laten zien wat mijn kwaliteiten zijn."

Over zijn voetballende kwaliteiten is er weinig twijfel, maar Gravenberch kent zijn tekortkomingen. "De laksheid moet er bij mij uit. Als dat eruit is, gaat het wel goedkomen", stelt de middenvelder, die zich gesteund weet door Jong Oranje-bondscoach Erwin van de Looi. "Ryan Gravenberch is een ongelooflijk talentvolle speler", aldus Van de Looi. "Op voetballend gebied kan hij zo veel. In zijn passing en met zijn grote stappen loopt hij er soms doorheen."