Ten Hag: 'Ik zit hier niet met angst en beven, maar heb mijn mening al gegeven'

Ten Hag: 'Ik zit hier niet met angst en beven, maar heb mijn mening al gegeven'

06-11-2020 14:19 Laatste update: 14:22
40

Erik ten Hag moet na het Eredivisie-duel met FC Utrecht van zondag weer de nodige Ajax-spelers uitzwaaien vanwege de interlandperiode. De trainer van de Amsterdammers is daar geen voorstander van met het oog op het coronavirus.

"We zijn met bonden in contact. Maar als zij erop staan, moeten we ze afgeven", legt Ten Hag vrijdag uit op de persconferentie. Heel blij wordt de oefenmeester daar niet van. "Ik zit hier niet met angst en beven, maar mijn mening heb ik al een paar keer gegeven. Zeker nu het virus zich verspreidt, is het niet verstandig. Zeker vriendschappelijk niet."

Wedden

Meer odds

"Die andere interlands begrijp ik wel hoor, want een bondscoach moet ook met zijn spelers werken", vervolgt Ten Hag. "Maar met bepaalde maatregelen kun je wel het virus enigszins buiten houden. Als ze weggaan, wordt de controle een stuk minder. Met alle mogelijke consequenties van dien."

Ten Hag ziet onder meer Daley Blind, Davy Klaassen en Quincy Promes naar het Nederlands elftal vertrekken. Oranje oefent op 11 november eerst tegen Spanje, voordat de Nations League-duels met Bosnië-Herzegovina (15 november) en Polen (18 november) op het programma staan.

Ook basisspelers als Andre Onana, Nicolás Tagliafico, Dusan Tadic en Noussair Mazraoui zijn opgeroepen voor hun nationale team. David Neres en Antony maken deel uit van de olympische selectie van Brazilië. Perr Schuurs en Ryan Gravenberch komen in actie met Jong Oranje.