Ten Hag tipt FC Utrecht: 'Een heel kundige trainer, we zijn goed met elkaar'

Ten Hag tipt FC Utrecht: 'Een heel kundige trainer, we zijn goed met elkaar'

06-11-2020 14:34
30

Ajax-trainer Erik ten Hag weet niet goed wat hij zondag van FC Utrecht kan verwachten nu collega John van den Brom voor een vertrek staat. Hij heeft echter een hoge pet op van René Hake, die de honneurs waarneemt bij de Domstedelingen.

"Als opeens een trainer vertrekt is het onvoorspelbaar. Maar het ligt vooral aan ons, met wat voor een houding wij het veld opgaan", zegt Ten Hag op de persconferentie in aanloop naar het Eredivisie-duel in De Galgenwaard van zondag.

Ten Hag had al contact met Hake, die hij kent uit zijn tijd bij FC Twente. "Ik heb tegen hem gezegd: tot zondag. En hij zei ook: tot zondag. We zijn goed met elkaar, maar zondag hebben we verschillende belangen. We kennen elkaar heel erg goed, ik heb hem als hoofd opleidingen als trainer naar FC Twente gehaald. We hebben een aantal jaar heel goed samengewerkt."

De Ajax-coach vindt Hake een meer dan geschikte kandidaat om definitief het stokje over te nemen bij FC Utrecht, waar hij zelf ook een verleden heeft. "Hake is zeker weten geschikt om Van de Brom op te volgen. Hij is een heel kundige trainer, die veel ervaring op verschillende niveaus heeft opgedaan, maar ook de kennis en vaardigheden heeft om een hele goede hoofdtrainer te zijn."