'Ik hoef niet per se in De Kuip te werken, maar Feyenoord blijft bijzonder'

'Ik hoef niet per se in De Kuip te werken, maar Feyenoord blijft bijzonder'

07-11-2020 09:55
70

Danny Buijs heeft nog altijd een bijzonder gevoel bij Feyenoord, maar als trainer werkzaam zijn bij de Rotterdammers is geen obsessie voor hem. Dat vertelt de huidig coach van FC Groningen in De Telegraaf.

"Ik wil vooral een heel goede trainer worden. Bij FC Groningen kan ik nog stapjes zetten. Ik hoef niet per se in De Kuip te werken en pin me niet vast op clubs", zegt Buijs. "Feyenoord blijft op een andere manier wel altijd iets bijzonders. Omdat ik er vanaf mijn negende tot mijn negentiende heb rondgelopen. Van de jeugd naar de amateurs, van de amateurs naar de profs en via Excelsior en Groningen naar het eerste elftal."

"Ik heb de jonge Georginio Wijnaldum zien komen als zestienjarige bij de A-selectie", vervolgt de 36-jarige trainer. "In mijn huis hangt één voetbalshirt en dat is van Wijnaldum. Dat kocht ik bij een veiling – Vrienden van Feyenoord heette die actie - omdat ik wat terug wilde doen voor de club waar ik veel aan te danken had."

Buijs stelt dat hij vroeger ook nog eens een 'mega-supporter' was van Feyenoord. "Ging jarenlang op zondagochtend al naar Varkenoord met vrienden. Daar ging iedereen eerst drinken en eten. Dan de oversteek naar het stadion. Machtige middagen. Zo'n supporter ben ik nu niet meer. Maar vergeten doe je het niet."