PSV spoelt PAOK-kater weg: probleemloze avond tegen buurman Willem II

PSV spoelt PAOK-kater weg: probleemloze avond tegen buurman Willem II

08-11-2020 21:46
103

PSV slikte donderdag een zware Europa League-nederlaag tegen PAOK Saloniki, maar heeft in de Eredivisie de draad weer opgepakt. Drie dagen na de 4-1 in Thessaoliniki werd buurman Willem II zonder al te veel moeite verslagen: de ploeg van Roger Schmidt won met 3-0 en gaat als nummer drie van Nederland de interlandperiode in, op twee punten van Ajax en Vitesse.

PSV kon geen beroep doen op Ryan Thomas en Mohamed Ihattaren, maar had wel weer de beschikking over Denzel Dumfries en Cody Gakpo. De thuisploeg schoot uit de startblokken en Donyell Malen rook al binnen één minuut aan de openingstreffer. Willem II doorstond dat hachelijke moment zonder kleerscheuren, maar stond twintig minuten later met 2-0 achter.

Wedden

Meer odds

Philipp Max brak na een kwartier spelen de ban: de Duitse linksback werd door Pablo Rosario de diepte in gestuurd en passeerde Jorn Brondeel in de korte hoek. De 2-0 liet niet lang op zich wachten en werd aangetekend door Mario Götze. Dumfries zette sterk door, haalde met vallen en opstaan de achterlijn en leverde de bal af aan Götze, die de verre hoek vond.

Na die twee goals zakte het tempo en mocht Willem II aan een aansluitingstreffer danken. Ché Nunnely loste in de eerste helft al een waarschuwingsschot en kreeg na een klein uur spelen een dot van een kans: Yvon Mvogo had al een inzet van Ole Romeny gestopt en dook de inzet van Nunnely op onnavolgbare wijze uit de bovenhoek. Niet lang daarna viel de wedstrijd in een beslissende plooi: Derrick Köhn haalde hard door op Dumfries en reduceerde Willem II tot een tiental.

PSV leek het wel best te vinden na die rode kaart voor Köhn en spande zich niet bovenmatig in tijdens de slotfase. De Eindhovenaren voegden nog wel een derde goal aan hun totaal toe: Dumfries leverde zijn tweede assist van de avond af en Malen legde de 3-0 eindstand vast. PSV hervat de competitie na de interlandbreak met een uitwedstrijd tegen FC Twente en mag daarna proberen revanche te nementegen PAOK. Willem II, al sinds eind september zonder overwinning, speelt over twee weken thuis tegen VVV-Venlo.