Broer Linssen uit zorgen om basisplek: 'Dan weet je hoe hij gebruikt moet worden'

Broer Linssen uit zorgen om basisplek: 'Dan weet je hoe hij gebruikt moet worden'

10-11-2020 07:43
58

Bryan Linssen voelt zich momenteel 'niet kiplekker' bij Feyenoord, maar is nog altijd vol vertrouwen. Dat benadrukt oud-prof en broer Edwin Linssen, die zich wel afvraagt of de dertigjarige aanvaller zijn basisplaats behoudt in De Kuip.

Linssen staat noodgedwongen in de spits bij Feyenoord, waarvoor hij pas één keer scoorde en één assist gaf in elf duels. "Zijn voorgangers raakten sneller van de leg in zo'n fase, maar hij niet", reageert broer Edwin in de Volkskrant.

De oud-speler van onder meer VVV-Venlo weet dat het beter moet, maar ziet verzachtende omstandigheden. "Ik ben het meest kritisch op Bryan van iedereen. Maar zo weinig aanvoer als hij nu krijgt, dat heeft hij nog niet eerder meegemaakt. Normaal zou bijvoorbeeld Berghuis perfecte flankballen op Bryan kunnen geven, maar dat is er de laatste wedstrijden niet van gekomen. Bryan speelt veel op intuïtie en gevoel, hij moet er van op aan kunnen dat alles om hem heen klopt. Dat is niet zo door al die wisselingen."

Hoewel Feyenoord-trainer Dick Advocaat geregeld zijn waardering uitspreekt voor de hard werkende Linssen, is hij vooral lyrisch over Ridgeciano Haps als linksbuiten. Bovendien is Luis Sinisterra op de weg terug. Edwin ziet dat de basisplaats van zijn broer onder druk staat. "Dat is het enige waar ik mee zit. Je weet dat hij veel kan scoren, maar is ook gekeken naar hoe die goals tot stand kwamen? Dan weet je hoe hij gebruikt moet worden."

Volgens Edwin krijgt de van Vitesse overgekomen linksbuiten de kritiek slechts zijdelings mee. "Hij hecht aan rust, maar is een vechter. Limburgers hebben het stempel weg te stappen, zich te laten aftroeven. Zo is Bryan niet. Echt niet."