Witte rook in Den Haag: ADO presenteert Brood en nieuwe assistent

Witte rook in Den Haag: ADO presenteert Brood en nieuwe assistent

10-11-2020 09:04 Laatste update: 09:07
103

Ruud Brood is de nieuwe trainer van ADO Den Haag. De 58-jarige coach, die vanaf woensdag de trainingen overneemt, zal in het Cars Jeans Stadion geassisteerd worden door Adrie Bogers. Ze hebben beide een contract getekend tot medio 2022.

Brood is de opvolger van Aleksandar Rankovic, die zondag werd ontslagen na de nederlaag tegen FC Twente. Volgens diverse media stond Brood al enige tijd achter de coulissen klaar. "ADO Den Haag is een mooie club met emotie en daar hou ik van. Dit is een fantastische uitdaging", reageert hij op zijn aanstelling. "Ik zie mezelf als een realistische, duidelijke en flexibele trainer, die graag samenwerkt", laat hij weten. "Ik hou van plezier, maar ben ook veeleisend."

Brood moet ADO behoeden voor degradatie. De residentieclub pakte in acht wedstrijden slechts vier punten. "Ik stap hier met een zeer positief gevoel in. Het is voor mij belangrijk dat de club een nieuwe weg is ingeslagen. Er is een technisch hart gevormd en een bepaalde visie en beleid uitgestippeld. Ik wil de gekozen weg graag bewandelen, samen met de jonge groep en de rest van de club."

Martin Jol, hoofd van het technisch hart, is blij dat ADO zo snel een nieuwe trainer heeft gevonden die 'gepokt en gemazeld is in het voetbal en gelooft in onze visie en het project'. "Omdat de gesprekken zo soepel en goed verliepen, is het zeer snel gegaan. We waren overigens blij verrast dat hij onze ploeg al zo goed kende."

De oud-trainer van onder meer RKC Waalwijk, Roda JC en NEC zat zonder club, nadat hij op oudjaarsdag werd ontslagen door NAC Breda.