''Onfatsoenlijke' zaakwaarnemer Alaba sloeg voorstel van 19 miljoen per jaar af'

''Onfatsoenlijke' zaakwaarnemer Alaba sloeg voorstel van 19 miljoen per jaar af'

10-11-2020 13:10
34

Zaakwaarnemer Pini Zahavi heeft de glazen van David Alaba ingegooid bij Bayern München. De Israëliër heeft gegokt en verloren, zo vertelt Sport Bild-hoofdredacteur Alfred Draxler in het Duitse tv-programma Doppelpass.

Bayern München trok vorige week het contractvoorstel voor de Oostenrijkse verdediger in, nadat hij de deadline liet verstrijken. "Voor zover ik weet had Alaba, inclusief bonussen, op negentien miljoen euro per seizoen kunnen uitkomen", vertelt Draxler bij Sport1. "En die bonussen zijn bij Bayern bijna gegarandeerd." Zahavi wilde echter het onderste uit de kan halen, waarna de gesprekken stokten. "Zulke besprekingen waren wellicht normaal, maar in deze tijden is het niet fatsoenlijk om de laatste cent er uit te willen krijgen."

Technisch directeur Hasan Salihamidzic gaat inmiddels uit van een vertrek van Alaba. "Ze zeggen: zeg nooit nooit. Maar ik weet nu niet meer hoe we elkaar nog gaan vinden", liet hij weten. Het contract van de 28-jarige linkspoot loopt volgende zomer af. Vanaf januari mag hij met andere clubs om tafel.