Telstar verkoopt stadion zesmaal uit na ludieke goede doel-video met Dick Advocaat

Telstar verkoopt stadion zesmaal uit na ludieke goede doel-video met Dick Advocaat

10-11-2020 21:30
15

Telstar maakt furore met virtuele kaartverkoopacties. De Witte Leeuwen steunen goede doelen door het verkopen van een groot aantal wedstrijdtickets, hoewel ze voorlopig geen publiek mogen ontvangen.

Voor het thuisduel met TOP Oss van begin oktober werden al 7500 kaarten à 1,63 euro verkocht, om de ernstig zieke vader van communicatiemedewerker Dennis Bliek te steunen. Het thuisduel met Go Ahead Eagles van maandagavond staat in het teken van Support Casper: de stichting van Feyenoord-arts Casper van Eijck zamelt geld in voor onderzoek naar alvleesklierkanker. "Support Casper had zich aangemeld via social media. Doe dit nog een keer en dan voor ons. Toen konden we niet meer terug", vertelt commercieel Telstar-directeur Natascha van Grinsven aan FOX Sports.

De Noord-Hollanders hebben een stadion met een capaciteit van 3625, maar bereikten het zesvoudige van het maximale toeschouwersaantal: liefst 22.500 kaartjes gingen er over de virtuele toonbank. "Dit succes hadden we niet verwacht", aldus Van Grinsven, die een ludiek filmpje met Feyenoord-trainer Dick Advocaat opnam. "Helemaal naar Rotterdam gereden en maar 1,63 euro gekregen... Maar al zijn volgers hebben natuurlijk ook kaarten gekocht."