Nederlands betaald voetbal praat met minister: toeschouwers in stadions cruciaal

Nederlands betaald voetbal praat met minister: toeschouwers in stadions cruciaal

11-11-2020 18:05
72

Een afvaardiging van het Nederlandse betaald voetbal heeft woensdagmiddag bij Minister van Medische Zorg en Sport Tamara van Ark een lans gebroken voor de eigen bedrijfstak. Verschillende partijen probeerden de rol van het voetbal duidelijk te maken als mogelijk onderdeel van de oplossing in de coronacrisis.

De minister was blij met de openheid in het gesprek, valt de lezen op de website van de KNVB. Ook zei ze geraakt te zijn door vooral de maatschappelijke impact van het de huidige beperkingen in het betaald voetbal. Vertegenwoordigers van De Graafschap, Feyenoord, FC Den Bosch, sc Heerenveen, Almere City, FC Utrecht, KNVB, Eredivisie CV en Coöperatie Eerste Divisie deden hun verhaal over de impact die corona heeft gehad.

Er werden verschillende aandachtspunten vanuit het voetbal benoemd, waarvan de belangrijkste boodschap was dat er zo snel mogelijk weer toeschouwers naar de stadions moeten komen. Dit op de voorwaarde dat het veilig is. De minister had hier begrip voor en liet weten dit mee te nemen naar het kabinet om te bespreken. Van Ark benadrukte echter ook dat dalende cijfers van het aantal besmettingen noodzakelijk zijn.