Blind deelt mening De Jong: 'Hoorde hem er al wat over zeggen op persconferentie'

Blind deelt mening De Jong: 'Hoorde hem er al wat over zeggen op persconferentie'

11-11-2020 23:12 Laatste update: 23:15
29

Voor Daley Blind duurde de wedstrijd tegen Spanje wat langer dan vooraf verwacht. De Ajax-verdediger kwam na een paar minuten spelen al binnen de lijnen voor Nathan Aké, die er met een blessure vanaf moest. Blind staat achter de uitspraken van Frenkie de Jong op de persconferentie voor de wedstrijd en vindt de vriendschappelijke duels niet ideaal.

Blind speelde door de blessure van Aké bijna een volledige wedstrijd. "Het was niet helemaal zo gepland, maar dat soort dingen gebeuren", vertelt hij in gesprek met de NOS. "Ik kan niet ontkennen dat het een pittige wedstrijd was."

Wedden

Meer odds

De verdediger staat achter de uitspraken van De Jong tijdens de persconferentie. De Barcelona-middenvelder gaf aan dat vriendschappelijke wedstrijden in deze drukke tijden misschien niet helemaal op hun plek zijn. "Ik zag Frenkie er al wat over zeggen tijdens de persconferentie. Het is inderdaad een heel druk schema. Dan vraag je je af of oefenwedstrijden nodig zijn in deze fase, ik denk het niet. Maar ze stonden al zo gepland. Dan moeten we ze gewoon spelen, het is pittig."

Desondanks hoefde Blind zich geen moment op te laden voor de wedstrijd tegen Spanje. "Het blijft het Nederlands elftal. Je bent supertrots dat je dat shirt weer aan mag trekken. En tegen Spanje, dat is natuurlijk een hele mooie wedstrijd. Of het nou vriendschappelijk is of niet", sluit hij af.