Botman sluit aan bij Nederlands elftal en vervangt geblesseerde Aké

Botman sluit aan bij Nederlands elftal en vervangt geblesseerde Aké

12-11-2020 10:04 Laatste update: 10:12
145

Sven Botman sluit donderdag aan bij de selectie van het Nederlands elftal. Bondscoach Frank de Boer gaf woensdag na de wedstrijd al aan een vervanger op het oog te hebben, nadat Nathan Aké geblesseerd uitviel tegen Spanje.

Botman wordt overgeheveld van Jong Oranje en kan tegen Bosnië en Herzegovina of Polen zijn debuut gaan maken voor het Nederlands elftal. Het is voor de twintigjarige verdediger zijn eerste uitverkiezing voor het Nederlands elftal. Aké keert donderdag terug naar zijn club Manchester City. Door de komst van Botman bestaat de selectie van Oranje op het moment uit 24 spelers.

Na zijn vertrek bij Ajax, dat een bedrag van ongeveer acht miljoen euro ontving voor Botman, ging het snel met de ontwikkeling van de centrale verdediger. Hij veroverde razendsnel een basisplaats bij zijn nieuwe club OSC Lille en valt inmiddels niet meer weg te denken uit de basisopstelling van de Franse club. Tijdens het Europa League-duel met AC Milan maakte Botman een uitstekende indruk door Zlatan Ibrahimovic uit de wedstrijd te spelen.