Van der Vaart prijst twee Oranje-uitblinkers: 'Ongelooflijk goed, echt geweldig'

Van der Vaart prijst twee Oranje-uitblinkers: 'Ongelooflijk goed, echt geweldig'

12-11-2020 15:24
25

Rafael van der Vaart is tijdens de oefeninterland tussen Nederland en Spanje (1-1) onder de indruk geraakt van Owen Wijndal en Denzel Dumfries. De linksback van AZ en rechtsback van PSV gaven hun visitekaartje af in de Johan Cruijff Arena.

"Ik vond Wijndal ongelooflijk goed", reageert Van der Vaart bij de NOS. "Hij speelde gewoon met heel veel vertrouwen, alsof hij er al jaren speelt. Dat is echt een optie voor komende tijd. Hij straalt ook op het veld uit van: geef mij die bal maar. Hij kwam er overheen, hij zat erop, ook tegen die bodybuilder (Adama Traoré, red.) een paar keer. Echt geweldig!"

Wedden

Meer odds

Ook Dumfries maakte indruk op de 109-voudig international. "Wat ik zo mooi vind aan hem: hij is niet bang om fouten te maken of ergens pijn te hebben. Dat heb je gewoon nodig in de verdediging. Die bal die hij (van Álvaro Morata, red.) blokt... Ik had gedacht: laat maar gaan, laat maar schieten. Hij duikt ervoor, het maakt voor hem niet uit of hier 50.000 mensen zitten of helemaal niemand. Hij gaat er altijd voor."

Alleen de laatste pass moet beter bij Dumfries, constateert Van der Vaart. De PSV'er, die de hele tweede helft meedeed, bracht Luuk de Jong en Memphis Depay in stelling, maar had dat nog beter kunnen doen. "Als hij beter wordt in die laatste fase...", lacht Van der Vaart, "dan eindigt hij bij Real Madrid of Barcelona. Dat verwacht ik ook niet."