Ten Hag ontvangt kritiek uit Nederlandse Man United-hoek: 'Echt niet slim'

Ten Hag ontvangt kritiek uit Nederlandse Man United-hoek: 'Echt niet slim'

7 mei - 15:57
31

René Meulensteen begrijpt de kritiek die Erik ten Hag over zich heen krijgt bij Manchester United. De voormalig assistent van clublegende Sir Alex Ferguson ziet dat er geen enkele vooruitgang wordt geboekt bij The Mancunians.

Manchester United ging maandagavond met 4-0 onderuit bij Crystal Palace. Ten Hag krijgt bakken met kritiek en verkeert in zwaar weer. Meulensteen begrijpt de Engelse media wel. "Het is echt niet te begrijpen wat er nu plaatsvindt. Er is gewoon geen enkele vooruitgang meer", aldus de oud-trainer tegenover de NOS.

"Weet je, als nieuwe trainer krijg je altijd te maken met een selectie die je niet zelf hebt samengesteld", vervolgt Meulensteen. "Het duurt dus enkele transferperiodes voor je de spelers hebt die je wil. Ik zeg altijd: een trainer heeft achttien maanden nodig om het op de rails te krijgen." Inmiddels zit Ten Hag al 24 maanden bij Manchester United. De manager begon goed, maar daar is dit seizoen verandering in gekomen. "Maar nu is er niks meer van dat optimisme over. Er is geen speelstijl, clubcultuur of filosofie."

De blamage tegen Crystal Palace is volgens Meulensteen typerend voor het seizoen van United. "Ik zag twee teams: één met een duidelijke eigen speelstijl en tactiek, en één waar dat allemaal ontbrak." De kritiek op Ten Hag kan Meulensteen dan ook goed begrijpen. "Als je de statistieken erop naslaat... het klopt van geen kant. Manchester United heeft een doelsaldo van min drie!"

Door de tegenvallende resultaten ontvangt Ten Hag de laatste weken vaker flinke kritiek van de Engelse media. De manager heeft de aanval gekozen en boycotte al enkele mediums op persconferenties. "Dat is echt niet slim", vindt Meulensteen "De media hebben natuurlijk gewoon het recht om vragen te stellen. Die zien ook wat voor uitslagen er allemaal op het bord staan, zoals die 4-0 tegen Crystal Palace. Dan is het logisch dat ze kritische vragen stellen."