Ontslag Hofland zware beslissing: 'Nog samen naar uitvaart van Ricksen geweest'

Ontslag Hofland zware beslissing: 'Nog samen naar uitvaart van Ricksen geweest'

12-11-2020 22:12
45

Het zijn roerige tijden bij Fortuna Sittard. Hoofdtrainer Kevin Hofland werd eerder deze week op straat gezet vanwege de tegenvallende resultaten. Het geduld van eigenaar Isitan Gün was op, terwijl algemeen directeur Ivo Pfennings langer door had gewild met Hofland.

Wie betaalt, bepaalt. Dat geldt ook bij Fortuna, al stelt Pfennings dat het ontslag van Hofland volgde na goed overleg. "Dat vind ik te plat gezegd", vertelt hij in gesprek met Voetbal International. "Als je kijkt hoe lang wij over deze beslissing hebben gediscussieerd, dan is die echt niet zomaar door één man genomen."

Wedden

Meer odds

Pfennings wist Gün uiteindelijk niet van zijn standpunt te overtuigen. "Isitan heeft geluisterd naar mijn standpunten en die meegewogen in zijn oordeel. Maar uiteindelijk vond hij dat de prestaties te lang achterbleven bij de verwachtingen die we afgelopen zomer hebben uitgesproken, en die ook club-breed werden gedragen."

Het was een zware beslissing voor Pfennings, die woensdagochtend tegen zijn vriend Hofland moest zeggen dat hij ontslagen was. "Ik had de hele nacht aangehikt tegen die paar zinnen die ik moest zeggen. Toch kreeg ik ze met moeite uitgesproken. Het is gewoon een heel lastige situatie. Ik ken Kevin al vanaf de jeugd. We hebben zoveel meegemaakt, zijn vorig jaar nog samen naar de uitvaart van Fernando Ricksen in Glasgow geweest… Maar dit is voetbal. We moeten door."