Tadic heeft het moeilijk na mislopen van EK: 'Weet niet wat ik nu moet zeggen'

Tadic heeft het moeilijk na mislopen van EK: 'Weet niet wat ik nu moet zeggen'

13-11-2020 07:15
75

Dusan Tadic is ontzettend teleurgesteld dat zijn land volgende zomer niet naar het EK gaat. De captain van Ajax, die ook aanvoerder was van de Servische ploeg, zag de Schotten na strafschoppen hun EK-ticket veiligstellen.

De 31-jarige Ajacied verspeelde waarschijnlijk één van zijn laatste kansen om op het Europees Kampioenschap actief te zijn en is vlak na afloop van de wedstrijd dan ook diep teleurgesteld. "Het is moeilijk om hier over te praten", zegt hij na afloop tegen het Servische TV Sport Club. "Ik weet niet wat ik nu moet zeggen. Het was na de gelijkmaker alles of niets en het werd niets."

Een maand geleden lieten de Serviërs nog weten dat Schotland een horde was die het team van Tadic moest kunnen nemen. Niets bleek minder waar. "Ze verrasten ons niet, want we wisten hoe ze gingen spelen", vertelt Tadic. "Na een slap begin kwamen we in de tweede helft terug in de wedstrijd en nadat we op 1-1 kwamen (Luka Jovic scoorde in de 90e minuut, red.) pakten we het initiatief. We werkten hard en bereikten de strafschoppen. Ongelofelijk jammer."