Overmars wijst ongeduldige talenten terecht: 'Ze vinden zichzelf al snel klaar'

Overmars wijst ongeduldige talenten terecht: 'Ze vinden zichzelf al snel klaar'

13-11-2020 16:28
28

Marc Overmars stelt dat er sprake is van een spanningsveld tussen het moeten presteren en het laten doorbreken van jeugd bij Ajax. Volgens de directeur voetbalzaken zijn de talenten bovendien behoorlijk ongeduldig.

Overmars wijst op het belang van de jeugdopleiding, zowel op sportief als financieel vlak. Hij ziet dat onder meer Devyne Rensch, Kenneth Taylor, Brian Brobbey en Naci Ünüvar op de deur kloppen. "En dan vergeet ik er nog wel een paar", wordt hij op de AVA geciteerd door Ajax Showtime. "Saïd (hoofd jeugdopleiding Ouaali, red.) en zijn mensen verrichten goed werk, maar we moeten altijd kritisch blijven. Bij Ajax kan het altijd beter. Het is belangrijk dat er spelers doorstromen."

Wedden

Meer odds

Overmars wijst op het belang van Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie. "Spelers hebben zo'n dertig tot veertig wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie nodig om dichterbij Ajax 1 te komen. Alleen: ze vinden zichzelf al snel klaar voor Ajax 1. Maar ze moeten eerst goed voetballen in Jong Ajax, daar moeten ze doorheen. Ze moeten laten zien dat ze de beste zijn en dan worden ze ook beloond. Frenkie de Jong heeft ook iets van veertig duels in Jong Ajax gespeeld. Het is een heel belangrijk elftal geworden en voor ons werkt het." 

De Ajax-directeur verkocht de afgelopen transferperiode onder meer Sergiño Dest, die pas één seizoen in het eerste elftal speelde. "Of dat jammer is? In principe houden wij onze spelers langer vast, maar elke transfer heeft een ander verhaal." Zo kon Ajax het geld goed gebruiken vanwege de coronacrisis. "Dat speelt allemaal mee. En Mazraoui moet eigenlijk ook spelen. Maar Erik ten Hag was er niet zo blij mee..."