Koopmeiners haakt met blessure af voor Nations League-duels Oranje

13 november om 16:47
Laatste update: 13 november om 16:51

Teun Koopmeiners heeft het trainingskamp van het Nederlands elftal verlaten. De 22-jarige middenvelder van AZ ondervindt volgens de KNVB nog 'te veel last van een blessure'.

Koopmeiners is daardoor niet van de partij in de Nations League-duels met Bosnië-Herzegovina en Polen. Bondscoach Frank de Boer roept geen vervanger op, waardoor de selectie van Oranje uit 23 man blijft bestaan. De Boer zag eerder al Steven Bergwijn, Nathan Aké en Tonny Vilhena afhaken. Sven Botman en Ryan Gravenberch werden als vervangers bij de selectie gehaald.

Het Nederlands elftal speelt zondag aanstaande het Nations League-duel tegen Bosnië en Herzegovina. De wedstrijd in de Johan Cruijff Arena begint om 18.00 uur. Woensdag 18 november staat de confrontatie met Polen op het programma. Deze laatste groepswedstrijd van de Nations League wordt gespeeld in Chorzów en begint om 20.45 uur.

De ernst van de kwetsuur van Koopmeiners, is niet duidelijk. Met Dani de Wit haakte eerder op de dag ook al een speler van AZ af bij Jong Oranje.