De Boer ziet nadeel voor Oranje-selectie: 'Dat heb ik zelf ook meegemaakt'

De Boer ziet nadeel voor Oranje-selectie: 'Dat heb ik zelf ook meegemaakt'

17-11-2020 12:48
69

Frank de Boer denkt dat het Nederlands elftal volgend jaar hoge ogen kan gooien op het EK. Wel is de bondscoach het enigszins eens met voorganger Ronald Koeman, die stelde dat dit Oranje vermoedelijk pas gaat pieken op het WK 2022.

"We hebben laten zien dat we van iedereen kunnen winnen", zegt De Boer op de persconferentie voor het Nations League-duel met Polen. "Maar Spanje is een team waar je rekening mee moet houden. België heeft een fantastische wedstrijd gespeeld tegen Engeland. En Frankrijk heeft wel wat blessures, maar heeft nog zó veel kwaliteit in de ploeg. Er zullen veel landen mee gaan doen om de eerste plek. Of wij zo ver zijn? Ik denk dat wij ons kunnen meten met die landen, maar dan moet wel alles kloppen."

Wedden

Meer odds

De Boer ziet een goede mix van ervaren en jonge spelers bij Oranje. "Het enige nadeel is misschien dat een groot gedeelte nog geen groot toernooi heeft meegemaakt. Dat heb ik zelf ook meegemaakt. Op de eerste twee toernooien was ik daar, maar daar was ook alles mee gezegd. Maar we hebben heel veel talent in de groep. Misschien is het WK wel ons piekmoment, maar we doen er alles aan om op het EK ook nadrukkelijk aanwezig te zijn."

"Een voordeel is wel dat het toernooi een jaar is opgeschoven, waardoor de spelers een jaar meer ervaring hebben", besluit De Boer.