Bruggink kraakt Gözübüyük en Van Boekel: 'Echt verschrikkelijk, hou maar op'

Bruggink kraakt Gözübüyük en Van Boekel: 'Echt verschrikkelijk, hou maar op'

Gepubliceerd: zondag 22 november 2020 om 17:55zo 22-11-2020 om 17:55

De beslissing van scheidsrechter Pol van Boekel en video-arbiter Serdar Gözübüyük om een zéér goedkope penalty te geven aan PSV, kan rekenen op een storm aan kritiek. Arnold Bruggink begrijpt er niets van.

In de rustanalyse op FOX Sports vraagt presentator Milan van Dongen zich af of 'ze het nou nooit leren'. Niemand protesteerde, maar Van Boekel gaf op advies van Gözübüyük een penalty voor een vermeende overtreding van FC Twente-speler Jesse Bosch op Noni Madueke. "Blijf er gewoon vanaf, man", briest Bruggink. "Er is niets aan de hand."

De FOX-analist kan het nauwelijks verklaren. "Ja, als je maar lang genoeg naar een situatie gaat kijken... Stilzetten, langzaam afspelen, nog een keer kijken, vergrootglas erop en denk je: nou, hij staat toch op zijn voet. Het is echt verschrikkelijk", aldus Bruggink. "Hou er maar over op." Overigens stopte Twente-doelman Jöel Drommel de penalty van Eran Zahavi.

Ook andere FOX-analytici zijn vol onbegrip. 'Wat een schande dit...', reageert Ronald de Boer via Twitter. 'Hij speelt gewoon de bal en staat dan op de voet van de tegenstander, omdat die de bal te ver voor zich uit speelt.' Pierre van Hooijdonk denkt er ook zo over. 'De VAR (Gözübüyük, red.) heeft nooit op niveau gevoetbald, geloof me!'

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws