'Feyenoord merkt dat ze in praatprogramma's niemand hebben die de club verdedigt'

'Feyenoord merkt dat ze in praatprogramma's niemand hebben die de club verdedigt'

Gepubliceerd: maandag 23 november 2020 om 20:28ma 23-11-2020 om 20:28

In de voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad wordt de 'toezegging' van Feyenoord aan Dirk Kuyt besproken. Naar verluidt heeft de club hem beloofd dat hij ooit hoofdtrainer wordt.

Nu is Dick Advocaat nog trainer van Feyenoord, maar de kans is aanwezig dat hij na dit seizoen stopt. "Die belofte aan Kuyt, dat is écht heel raar. Waarom zou je die belofte doen?", vraagt journalist Sjoerd Mossou zich af. "In het leven kun je nooit langer dan een jaar vooruit kijken en in het voetbal al helemaal niet. Waarom zou je dan met een soort langetermijnblik gaan bepalen dat Dirk Kuyt ooit de hoofdtrainer van Feyenoord wordt? Dat kun je toch niet toezeggen?"

"Feyenoord zoekt naar boegbeelden", licht clubwatcher Mikos Gouka toe. "Daar is Willem van Hanegem er één van, maar hij is de eerste die roept als het niet goed is. Feyenoord merkt dat ze in praatprogramma's, kranten en magazines nooit iemand hebben die de ploeg echt verdedigt. Jan Boskamp doet dat wel een beetje, maar verder hebben ze dat niet."

"Die iconen willen ze aan de club blijven binden. In die context is het iets begrijpelijker dat ze aan Kuyt hebben gedacht. Hij heeft ons kampioen gemaakt, dus wat zou hij in de toekomst willen doen? Dirk zei dat hij het hoofdtrainerschap wel interessant vond. Toen heeft iemand hem beloofd dat hij hoofdtrainer zou worden. Dat is ook gewoon geaccepteerd. Er had natuurlijk iemand moeten zeggen: laat hem eerst kijken of hij het bij de A'tjes en daarna bij O21 leuk vindt. Dan kunnen we weer verder kijken en kan hij misschien een keer assistent worden. Maar die belofte is alvast gedaan."

"Het is eigenlijk absurd, maar het is gedaan en ze zijn er ook heel open in", vervolgt Gouka zijn verhaal. "Arnesen zegt letterlijk: het is voor mijn tijd gebeurd, maar ik conformeer me er wel aan. Hij kan ook bijna niet anders, want als je een belofte doet, moet je die waarschijnlijk ook nakomen. Ik heb het idee dat er mensen binnen Feyenoord zijn die pas denken aan 2025. Dirk is nu gestopt als trainer, dus dat maakt het ook niet makkelijk."

Mossou is verrast. "Zie hier het probleem van Feyenoord in een notendop. De cultuur wordt groter gemaakt dan het voetbal."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Moet Kuyt hoofdtrainer worden?

Ja
13%
Nee
87%
(1192 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws