Van der Sar: 'Begrijp me niet verkeerd, zou die beker inruilen voor CL van 1996'

Van der Sar: 'Begrijp me niet verkeerd, zou die beker inruilen voor CL van 1996'

Gepubliceerd: vrijdag 27 november 2020 om 09:25vr 27-11-2020 om 09:25

Laatste update: vrijdag 27 november 2020 om 09:43vr 27-11-2020 om 09:43

Zaterdag is het precies 25 jaar geleden dat Ajax de wereldtitel binnenhaalde. Edwin van der Sar, die tijdens de finale tegen Gremio onder de lat stond, blikt terug op het avontuur in Tokio (waar de finale werd gespeeld).

Er werd verwacht dat Ajax te tegenstander uit Brazilië even op zou rollen, maar niets was minder waar. Er moest een strafschopserie aan te pas komen. "Het tijdsverschil heeft ons daar wel opgebroken. We speelden niet echt zoals Cruijff zou willen", begint Van der Sar in gesprek met De Telegraaf. "Gremio was al weken voor de finale in Japan om te wennen aan die tijdzone daar. In Zuid-Amerika heeft de Wereldbeker toch meer aanzien."

"Begrijp me niet verkeerd, voor ons was het een ongelooflijk half jaar met de Wereldbeker, Champions League, de Europese Supercup en de landstitel", vervolgt Van der Sar. "Maar ik zou die Wereldbeker zo willen inruilen voor die verloren finale van de Champions League in 1996. Als kind wilde je de Champions League winnen. Het liefst met Ajax, maar dat leek lang onmogelijk."

De huldiging in Amsterdam kan Van der Sar zich - mede door de jetlag - nog maar slecht voor de geest halen. Zo had hij niet in de gaten dat een van de huidige Ajax-spelers toen ook al op het podium stond. "Ik stond wat te hossen met een enorme jetlag. Ik zag laatst pas op een filmpje dat een kleine Daley Blind naast zijn vader op het podium stond", lacht Van der Sar.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws