Jonker: 'Van Gaal zei: denk jij dat ze die siësta voor jou gaan afschaffen?'

Jonker: 'Van Gaal zei: denk jij dat ze die siësta voor jou gaan afschaffen?'

Gepubliceerd: woensdag 2 december 2020 om 16:39wo 02-12-2020 om 16:39

Andries Jonker werkte ooit een half seizoen lang bij FC Barcelona en denkt nog altijd met plezier terug aan zijn tijd in Spanje. De huidige trainer van Telstar ging in het seizoen 2002/2003 als assistent van Louis van Gaal aan de slag.

Het avontuur kwam in januari 2003 alweer ten einde, maar Jonker koestert zijn herinneringen. "Naar Spanje heb ik nog steeds verlangen, ja. Ik zou heel graag nog een keer in Spanje werken", vertelt hij aan NH Nieuws. De 58-jarige Amsterdammer moest wel eerst wennen aan het levensritme in Catalonië. "Om vijf over twee kon ik werkelijk niemand bereiken in Barcelona, voor wat dan ook. Maar toen zei Louis tegen mij: denk jij dat ze die siësta voor jou gaan afschaffen? Toen heb ik me overgegeven aan het Spaanse ritme... Geweldig!"

Jonker kan sowieso lezen en schrijven met Van Gaal, die hij later ook vergezelde bij Bayern München. "We hebben dezelfde bloedgroep", beaamt hij. "Over voetbal dachten we acht van de tien keer hetzelfde. Eén keer moesten we discussiëren en één keer kwamen we er niet uit. En dan besloot Louis, want hij was de baas... Maar ik heb dat altijd als een hele prettige samenwerking ervaren."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws