Breaking news

Chelsea slaat nieuwe weg in: 'anti-Lampard' Tuchel wordt opvolger van Lampard

Van de Beek 'geen wereldtop': 'Zo speel je eigenlijk alleen bij Ajax'

Van de Beek 'geen wereldtop': 'Zo speel je eigenlijk alleen bij Ajax'

Gepubliceerd: donderdag 3 december 2020 om 10:48do 03-12-2020 om 10:48

Wim Kieft en René van der Gijp zien het voorlopig somber in voor Donny van de Beek. De oud-Ajacied speelt een bijrol bij Manchester United en mocht woensdag in de Champions League-wedstrijd tegen Paris Saint-Germain (1-3 verlies) twaalf minuten meedoen.

"Van de Beek zal heus wel geweten hebben dat hij Pogba en Matic niet eruit gaat spelen. Je moet gewoon wachten op je kans", stelt Kieft bij SBS6. "Als het moment komt, moet je hem pakken. Dan groei je er langzaam in. Want hij is natuurlijk geen Frenkie de Jong of Matthijs de Ligt."

Voor de nummer 10-positie komt Van de Beek niet in aanmerking bij United, verwacht Kieft. "Nee, daar komt hij niet op. Maar zo speel je eigenlijk alleen bij Ajax. En dat spelen niet zoveel clubs. Maar hij is heel vast en taakbewust en doet altijd zijn best. Maar het is natuurlijk geen Bruno Fernandes."

Van der Gijp vindt Van de Beek 'geen wereldtop'. "Bruno Fernandes is dat wel. Die heeft diepgang, scorend vermogen en kan ballen geven waarvan je zegt: Die zag ik niet aankomen. Dat doet Van de Beek niet. Van de Beek geeft altijd ballen waarvan ik denk: Die zag ik ook. Er zit weinig verrassing in."

"Ik denk dat die mensen (bij Manchester United, red.) denken: Het is toch meer Everton", aldus Gijp. Kieft denkt niet dat er nog veel rek in Van de Beek zit. "Maar ik begrijp hem wel, want je gaat gewoon naar Manchester United. Dat is een eer en je verdient een bak met geld. En hij denkt misschien: Ik kijk wel waar het schip strandt."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws