Robben zet kruis over rest van 2020: 'Meer handtekeningen dan wedstrijdminuten...'

Robben zet kruis over rest van 2020: 'Meer handtekeningen dan wedstrijdminuten...'

Gepubliceerd: vrijdag 4 december 2020 om 09:35vr 04-12-2020 om 09:35

Laatste update: vrijdag 4 december 2020 om 09:50vr 04-12-2020 om 09:50

Arjen Robben komt in 2020 niet meer in actie. Dat maakt zijn club FC Groningen vrijdagochtend bekend. De 36-jarige aanvoerder kampt met kuitproblemen.

Robben werkte de laatste weken in de luwte aan zijn herstel, maar heeft al een paar keer te maken gehad met een terugslag. "Het loopt nog niet zoals ik zou willen", concludeert de aanvaller op de clubsite. Robben komt de rest van dit kalenderjaar niet meer in actie.

"We hebben de afgelopen maanden hard gewerkt, maar helaas zonder het gewenste resultaat. Ik zal de komende tijd gebruiken om te herstellen en wil heel graag in het nieuwe jaar met het team op het veld staan en wedstrijden gaan spelen. Of dit gaat lukken, kan ik nu nog niet zeggen. Dat zal de komende periode uitwijzen."

"Hoewel mijn eigen situatie teleurstellend verloopt, ben ik blij dat onze ploeg het zo goed doet!", aldus Robben. "De prestaties en het spel zijn prima en ik ben zelfs van mening dat we nog wat punten meer hadden kunnen hebben. Dat is alleen maar positief voor de rest van dit seizoen."

'Meer handtekeningen dan minuten'
In de tussentijd voorzag Robben in het kader van een Black Friday-actie van FC Groningen liefst 1.500 shirts van zijn handtekening, "Ja, het verraste me nogal dat hiervoor zoveel belangstelling was. Ik zie het als een enorme blijk van waardering en ook wel als een steunbetuiging. Door deze actie heb ik inmiddels echter wel meer handtekeningen, dan wedstrijdminuten achter mijn naam staan...", besluit hij met een knipoog.

Robben beleeft in sportief opzicht vooralsnog weinig plezier aan zijn rentree als profvoetballer. Hij speelde slechts twee officiële wedstrijden, tegen PSV en FC Utrecht. Eén keer moest hij de strijd geblesseerd staken, één keer viel hij kort voor tijd in. De teller staat op 44 minuten.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws