Gewijzigd PSV tegen Omonia: 'Vanwege ons schema moeten we voorzichtig zijn'

Gewijzigd PSV tegen Omonia: 'Vanwege ons schema moeten we voorzichtig zijn'

09-12-2020 11:58
67

Roger Schmidt zegt dat hij donderdag een aantal spelers rust zal geven. PSV speelt in eigen huis tegen Omonia Nicosia in het kader van de Europa League, maar omdat de Eindhovenaren al door zijn staat alleen groepswinst nog op het spel.

Als PSV wint van de Cyprioten en Granada punten laat liggen tegen PAOK, gaan de Brabanders als groepshoofd door naar de volgende ronde. Dat heeft Schmidt ook als doelstelling opgevoerd richting zijn spelers. "We willen morgen winnen, want de spelers hebben er vorig jaar alles aan gedaan om in de Europa League te kunnen spelen", zegt de Duitse oefenmeester op de persconferentie, opgetekend door Voetbal International. "Sowieso moeten we thuis altijd winnen."

Met welke spelers dat moet gaan gebeuren is nog niet duidelijk. Schmidt laat doorschemeren een aantal spelers rust te gaan geven en weet al zeker dat Timo Baumgartl en Nick Viergever zijn centrale duo zal zijn. "Verder ben ik er nog niet uit. Ik ga vandaag alles goed in de gaten houden, maar er zit weinig tijd tussen de wedstrijden. Daarom moeten we voorzichtig zijn. In deze tijden is het belangrijk om een goede mix te vinden."