Kroes reageert voor het eerst op onderhandelingen Ajax en Potter: 'Moet blijken'

Kroes reageert voor het eerst op onderhandelingen Ajax en Potter: 'Moet blijken'

26 april - 11:55
20

Alex Kroes heeft zich voor het eerst publiekelijk uitgesproken over de onderhandelingen van Ajax met Graham Potter. De Engelse trainer (48) staat hoog op de lijst in Amsterdam.

Het is voor Kroes, die donderdag terugkeerde als technisch directeur van Ajax, nog de vraag of het tot een akkoord gaat komen met Potter. "Dat moet blijken", zegt hij tegen AT5. "Om 8.00 zit ik weer met Marijn (Beuker, red.) en praten we verder over de dingen die hij de afgelopen maand heeft gedaan."

De lach van Kroes als de verslaggever stelt dat 'de kans groot is dat Potter naar Ajax komt', lijkt hoe dan ook het nodige te verraden. "Jij insinueert een hoop!"

Van een done deal tussen Ajax en Potter is volgens de laatste berichten nog geen sprake. Het eerste voorstel uit Amsterdam kwam bij lange na niet in de buurt van het salaris dat Potter zelf voor ogen heeft. De sportieve kant van een overstap naar Amsterdam ziet hij ondertussen wél zitten.

Potter zit sinds zijn veelbesproken ontslag bij Chelsea, precies een jaar geleden, zonder club. Ook Erik ten Hag (Manchester United) en Francesco Farioli (OGC Nice) staan op de shortlist bij Ajax.