'Ik werk bij PEC, dus hoop dat wij zaterdag winnen en dat Ajax kampioen wordt'

'Ik werk bij PEC, dus hoop dat wij zaterdag winnen en dat Ajax kampioen wordt'

11-12-2020 10:50
73

Diederik Boer vindt dat Daley Blind onderschat wordt bij Ajax. De voormalig doelman van de Amsterdammers, die nu keeperstrainer is bij PEC Zwolle, zag dat de linksbenige verdediger midweeks node werd gemist.

Ajax was niet creatief genoeg om af te rekenen met Atalanta en dat lag mede aan het ontbreken van Blinid. "Hij heeft de laatste tijd veel kritiek gehad op bepaalde dingen, maar ik vind hem echt heel belangrijk voor Ajax in de opbouw", zegt Boer tegen Ajax Showtime. "Hij heeft een inspeelpass door de linies heen en een goede crosspass. Op voetballend gebied vind ik hem een enorme meerwaarde voor Ajax, want het begint echt bij hem. Dat werd woensdag gemist."

Wedden

Meer odds

Komend weekend krijgen de Amsterdammers de kans om zich te revancheren. Dan spelen ze thuis tegen PEC Zwolle, de club waar Boer nu werkzaam is.  Ik heb een geweldige tijd bij Ajax gehad, maar van de spelers die er nu zitten heb ik alleen met Davy Klassen en André Onana gespeeld. Voor de rest zijn het voor mij allemaal nieuwelingen. En ik ben werkzaam bij PEC en ben daar opgegroeid, dus ik hoop dat PEC wint en dat Ajax kampioen wordt."