'Koeman draagt Ajax-verdediger Martínez aan tijdens vergadering bij Barcelona'

'Koeman draagt Ajax-verdediger Martínez aan tijdens vergadering bij Barcelona'

11-12-2020 12:48
170

FC Barcelona is nog steeds op zoek naar een nieuwe centrale verdediger en intern is de naam van Ajacied Lisandro Martínez gevallen. De Argentijn staat er goed op bij trainer Ronald Koeman, die de linksbenige verdediger aandroeg.

Volgens Sport hoopt Barcelona nog steeds op Eric García van Manchester City, maar omdat de kans klein is dat de Spanjaard naar Camp Nou gehaald kan worden zoekt de club naar alternatieven. Daarbij is Martínez 'de naam die intern het meest bevalt', zo valt er te lezen in het Spaanse sportmedium. Het profiel van de Argentijn zou passen bij Barcelona.

Martínez is met zijn 22 jaar nog jong, maar kan al bogen op ervaring in de Champions League met Ajax. Daarnaast is hij erg veelzijdig, want hij kan als centrale verdediger, linksback en verdedigende middenvelder uit de voeten. De vele balveroveringen en zijn felle karakter spreken volgens Sport ook in zijn voordeel.

Omdat Koeman de Argentijn goed kent liet hij zijn naam vallen in een transfer-vergadering. In die bespreking werden alternatieven voor García gezocht en vooralsnog lijkt het erop dat Barcelona van plan is om bij Ajax te gaan informeren naar Martínez. In vergelijking met García zou hij namelijk een stuk goedkoper zijn.