Serie FC Groningen verlengd, serie RKC strandt: Buijs en de zijnen naast Feyenoord

Serie FC Groningen verlengd, serie RKC strandt: Buijs en de zijnen naast Feyenoord

12-12-2020 18:18
29

FC Groningen en RKC Waalwijk waren allebei bezig aan een bescheiden ongeslagen status voordat ze het tegen elkaar opnamen. FC Groningen is daarmee doorgegaan, tegenstander RKC moet een pas op de plaats maken: de ploeg van trainer Danny Buijs stuurde de gasten met een 2-0 nederlaag de bus in.

De opstellingenBeide teams hadden bij aanvang al drie keer op rij niet verloren, maar maakten er geen sprankelende eerste helft van. RKC was nog de meest gevaarlijke ploeg, maar kwam niet verder dan een paar kansjes voor Finn Stokkers, Melle Meulensteen en Richard van der Venne.

Buijs greep halverwege in en bracht Miguel Leal en Ramon Pascal Lundqvist voor Joël van Kaam en Remco Balk. De thuisploeg trok het initiatief naar zich toe en promoveerde zijn eerste kans direct tot een doelpunt. Ahmed El Messaoudi combineerde na een corner knap met Jörgen Strand Larsen en verschalkte Kostas Lamprou: 1-0.

RKC probeerde zich terug te knokken en Patrick Joosten stichtte van afstand gevaar namens FC Groningen, voordat de thuisploeg de wedstrijd definitief in het slot gooide. Daniël van Kaam – niet te verwarren met broer Joël – zette de laatste lijn van RKC onder druk, kreeg in duel met doelman Kostas Lamprou de bal mee en kon de 2-0 over de lijn werken.

Lamprou voorkwam nog een derde treffer van Thijs Dallinga en Lennerd Daneels miste nog een gouden kans voor de gasten, maar de buit was al binnen voor FC Groningen. De mannen van Buijs komen na drie zeges op rij op een voorlopige vierde plek, naast Feyenoord. RKC blijft met twaalf punten in de middenmoot hangen.