Van Gaal over Van de Beek: 'Slechte keuze gemaakt, dat zei ik meteen al'

Van Gaal over Van de Beek: 'Slechte keuze gemaakt, dat zei ik meteen al'

12-12-2020 18:27
44

Louis van Gaal vindt niet dat Donny van de Beek er verstandig aan heeft gedaan door naar Manchester United te verkassen. De voormalig manager van The Mancunians vindt dat Van de Beek vooraf kunnen weten waar hij aan begon.

Van Gaal heeft zaterdag plaatsgenomen in de Ziggo Sport-studio om de stadsderby tussen Manchester United en Manchester City te analyseren. De ex-bondscoach velde ook zijn oordeel over Van de Beek. "Ik hoop voor hem dat zijn tijd komt. Maar ik vind niet dat hij een goede keuze heeft gemaakt. Dat zei ik meteen al."

Wedden

Meer odds

Paul Pogba en sterspeler Bruno Fenandes zijn de belangrijkste concurrenten voor Van de Beek. "Op die positie moet Van de Beek spelen. Maar die kwaliteit heeft Van de Beek niet", aldus Van Gaal. "Nu zie je dat Pogba ernaast staat. Waar moet Van de Beek dan spelen? Ik vind dat je dat van tevoren had kunnen zien."

Van de Beek is echter niet ongeschikt voor de absolute top, vindt Van Gaal. "Er zijn heel veel ploegen waar hij ook goed tot zijn recht zou komen, ook in de top. Het is natuurlijk een jongen met heel veel kwaliteiten."