'Die late arrestatie kan iets met het speelschema van Ajax te maken hebben'

'Die late arrestatie kan iets met het speelschema van Ajax te maken hebben'

13-12-2020 12:26
174

Volgens misdaadjournalist John van den Heuvel is er een 'redelijke verdenking' tegen Quincy Promes. Dat was de reden om de aanvaller van Ajax zondagochtend te arresteren. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een steekpartij.

Omdat het een zaak is over een bekende voetballer zullen de politie en het Openbaar Ministerie nauwkeurig te werk gaan, verwacht Van den Heuvel. Hij kwam in de uitzending bij Goedemorgen Eredivisie op FOX Sports om over de zaak te praten. "Die zullen niet over één nacht ijs gaan omdat het een Ajacied en Oranje-international is. Hem hiermee confronteren wordt niet lichtzinnig opgepakt, dus er zal een redelijke verdenking zijn."

Wedden

Meer odds

Dat er een maand geleden aangifte is gedaan en Promes zondagochtend pas is opgepakt roept veel vragen op. "Die vraag heb ik ook gesteld", zegt Van den Heuvel. "Normaal gaat de politie sneller over tot aanhouden in dit soort zaken. Dan denk je meteen dat het iets te maken heeft gehad met het speelschema, maar dat wordt door de politie ontkend."

"Ze geven aan dat ze na de aangifte meteen aan het onderzoek begonnen zijn en getuigen gehoord hebben", gaat de misdaadjournalist verder. "Daarnaast hebben ze ook het slachtoffer moeten horen en toen is besloten om Promes vanochtend te ontbieden op het politiebureau om hem te arresteren."