De Eredivisie-flops: Feyenoord-aanvallers zoeken nadrukkelijk naar hun vorm

De Eredivisie-flops: Feyenoord-aanvallers zoeken nadrukkelijk naar hun vorm

14-12-2020 11:00
26

FC Groningen en Feyenoord wonnen dit weekend en handhaafden zich in de Eredivisie-top, maar ontkomen niet aan ons wekelijkse floplijstje: de nummers 3 en 5 van Nederland leveren ieder twee spelers. Heracles Almelo en Willem II zijn eveneens hofleverancier.

Joël van Kaam (FC Groningen)
Daniël van Kaam gooide FC Groningen-RKC Waalwijk in het slot met zijn 2-0, broer Joël zat toen alweer aangekleed langs de lijn. De jongste van de twee broers Van Kaam mocht het zaterdag één helft lang als gelegenheidsrechtsback proberen, met Ola John als directe tegenstander. Na rust kwam hij niet meer terug op het veld: Miguel Leal kwam bij een 0-0 stand binnen de lijnen en FC Groningen won uiteindelijk met 2-0.

Marco Rente (Heracles Almelo)
Ook op vrijdagavond werd er tijdens de rust al ingegrepen. Fortuna Sittard had in de eerste 45 minuten niet één keer op doel geschoten, maar stond wel op voorsprong tegen Heracles: Rente was zo vriendelijk om de gasten uit Limburg aan een treffer te helpen. De 23-jarige Duitser hoefde na de eerste helft niet meer terug te komen.

Sam Kersten (PEC Zwolle)
Ajax-PEC Zwolle was zeven minuten onderweg, Antony kwam op rechts in balbezit en Sam Kersten zette zijn medespelers op zijn plek. Hij was alleen even vergeten dat Klaas-Jan Huntelaar uit zijn rug weg was geslopen... 1-0 voor Ajax, het begin van een kansloze voetbalavond voor PEC.

Derrick Köhn (Willem II)
Wat is er in hemelsnaam met Willem II aan de hand? De stuntploeg van vorig seizoen is onder de degradatiestreep beland en speelde een hopeloze wedstrijd tegen Sparta. Eigenlijk had de hele ploeg in dit overzicht kunnen eindigen, maar Köhn onderscheidde zich in negatieve zin. De 0-3 van Deroy Duarte kwam tot stand na een 'assist' van de Duitse linksback.

Hilal Ben Moussa (FC Emmen)
Zaterdagavond aan De Oude Meerdijk: de nummer achttien tegen de nummer zeventien. FC Emmen kon dus een cruciale slag in de strijd tegen degradatie slaan, maar is nog steeds de enige Eredivisie-club zonder overwinning. Ben Moussa kon zijn stempel niet bepaald drukken, integendeel zelfs: de controleur kwam nauwelijks in het stuk voor, liet in verdedigend opzicht een paar steken vallen en werd bij rust gewisseld.

Mike Trésor (Willem II)
Even terug naar Tilburg: Mike Trésor Ndayishimiye heet tegenwoordig Mike Trésor en lijkt na die naamsverandering ook een totaal andere speler. De ontwikkeling van de spelmaker verloopt evenredig aan die van Willem II. Eén van dé sensaties van het vorige Eredivisie-seizoen, maar we hebben de laatste maanden weinig mooie dingen van de Belg gezien.

Remco Balk (FC Groningen)
Niet alleen Joël van Kaam, ook Balk werd halverwege FC Groningen-RKC Waalwijk bedankt voor bewezen diensten. De Suárez van Zuidhorn, zo wordt hij ook wel eens genoemd. Qua overtredingen uitlokken deed Balk inderdaad denken aan Suárez, meer bijdragen kon hij echter niet leveren aan de wedstrijd.

Nicolai Jörgensen (Feyenoord)
Het wordt met de week schrijnender om de Eredivisie-topscorer van 2016/2017 aan het werk te zien. Kansen kreeg hij wel tegen VVV-Venlo, maar het lukt Jörgensen maar niet om over het dode punt heen te komen. Wanneer vindt hij eindelijk weer zijn zelfvertrouwen terug?

Adrián Szöke (Heracles Almelo)
Over niet scorende spitsen gesproken... Szöke kreeg tegen Fortuna Sittard weer eens kans, omdat concurrent Sinan Bakis geschorst was: de Hongaar kreeg één dot van een kans, maar staat nog altijd op nul Eredivisie-treffers. Dat Heracles het vertrek van Cyriel Dessers nog niet te boven is gekomen, is een understatement.

Bryan Linssen (Feyenoord)
En daar hebben we de tweede Feyenoord-aanvaller, die worstelt met zijn vorm. Dat hij als spits niet kon overtuigen, is Linssen niet aan te rekenen. De dertigjarige Limburger heeft op zijn eigen positie echter ook weinig kunnen betekenen voor Feyenoord. Nu is concurrent Luis Sinisterra weer fit. Komt het nog goed met Linssen?