'Zonder Blind zie je hoe veel moeite het Ajax kost om creatief op te bouwen'

'Zonder Blind zie je hoe veel moeite het Ajax kost om creatief op te bouwen'

14-12-2020 10:55
36

Het hart van de defensie van Ajax zit goed in elkaar. Dat vindt Theo Lucius, die zowel Daley Blind als Perr Schuurs heeft opgenomen in zijn Team van de Week. De twee stoppers van de Amsterdammers worden volgens hem onderschat.

Vooral Blind is in de ogen van Lucius beter dan menigeen denkt. "De waarde van Blind wordt nog te vaak onderschat", zegt de voormalig verdediger tegenover De Telegraaf. "Negentig procent van de aanvallen van Ajax begint bij hem. Afgelopen week zag je in de Champions League tegen Atalanta, toen Blind er niet bij was, hoe veel moeite het Ajax kost om van achteruit tot een creatieve opbouw te komen."

Wedden

Meer odds

Boem Boem Theo vindt dat de linkspoot in de Ajax-defensie zijn mindere punten vaak weet te maskeren. "De Champions League is ander niveau, maar met wat hij brengt is Blind van grote waarde voor Ajax. Er wordt wel eens over zijn snelheid geklaagd, maar hij staat bijna altijd goed gepositioneerd."

Naast de 30-jarige Amsterdammer in de Ajax-defensie staat Perr Schuurs. De Limburger krijgt kritiek, maar Lucius ziet het anders. De gewezen verdediger van onder meer PSV en Feyenoord ziet toekomst in de man uit Nieuwstadt. "Dat is op zijn beurt een jongen die lef heeft. Een prima verdediger. Hoewel hij soms nog wat te veel risico's neemt, ontwikkelt hij zich goed."