'De situatie is onhoudbaar: als Messi niet akkoord gaat, moet hij Barça verlaten'

'De situatie is onhoudbaar: als Messi niet akkoord gaat, moet hij Barça verlaten'

15-12-2020 11:28
103

Als Lionel Messi geen salarisreductie accepteert, moet hij FC Barcelona verlaten. Die waarschuwt vaardigt presidentskandidaat Emili Rousaud uit.

Eind november maakte Barcelona bekend dat de directie met de vertegenwoordigers van de spelers en stafleden een principe-akkoord heeft gesloten over de verlaging van de salarissen. In totaal wordt er 172 miljoen euro bezuinigd. Messi heeft een aflopend contract en mag over twee weken onderhandelen met andere clubs. Mocht hij in de zomer tóch in Camp Nou blijven, dan hoeft hij niet te rekenen op hetzelfde salaris.

Wedden

Meer odds

"We moeten in gesprek met Messi en hem vragen om een salarisverlaging", stelt Rousaud, die eind januari een gooi doet naar het presidentschap in Camp Nou, tegen ARA. "Op dit moment is de situatie onhoudbaar. We gaan hem vragen een offer te brengen en als we geen akkoord bereiken, zal Messi vertrekken." Rousaud was in het verleden vice-president bij Barça. "Messi hoort bij de beste spelers in de clubgeschiedenis, maar dit is de realiteit."