Slecht nieuws voor Van de Beek: 'Met hen op de tribune word je geen kampioen'

Slecht nieuws voor Van de Beek: 'Met hen op de tribune word je geen kampioen'

18-12-2020 07:50
45

Michael Owen vindt dat Manchester United met Bruno Fernandes en Paul Pogba op het middenveld mee kan spelen om de Engelse titel. De gewezen aanvaller neemt Donny van de Beek niet mee in die analyse en lijkt dus te vinden dat de Nederlander op de bank zal moeten zitten.

De middenvelder uit Nijkerkerveen viel donderdagavond tien minuten voor tijd in bij Manchester United, dat met 3-2 won bij Sheffield United. Volgens Owen is het beter om zonder Van de Beek te spelen. "De enige manier waarop ze kampioen kunnen worden is door hun beste spelers op te stellen", zegt de analist na afloop van de wedstrijd op Amazon Prime Sports. "Met Pogba en Fernandes op de tribune word je geen kampioen."

Wedden

Meer odds

Als die twee in de basis staan bij The Mancunians, lijkt er geen plek meer voor Van de Beek. Manager Ole Gunnar Solskjaer zal ook altijd de balans willen bewaren door bijvoorbeeld Nemanja Matic op te stellen. "De trainer moet een manier vinden om Pogba, Fernandes en Rashford samen te laten spelen", vindt Owen. "Het is ongelofelijk dat hij dat niet eerder heeft gedaan. Zonder Fernandes en Pogba is dit niet meer dan een redelijk team."

Tot dusver kwam Van de Beek in negen Premier League-duels in actie voor United. In twee van die wedstrijden was hij basisspeler.