'Echt? Heb ik na Andre en Daley het meeste gespeeld namens Ajax in de Eredivisie?'

'Echt? Heb ik na Andre en Daley het meeste gespeeld namens Ajax in de Eredivisie?'

18-12-2020 13:11
28

Perr Schuurs heeft drukke maanden achter de rug. Na Andre Onana en Daley Blind is hij de Ajacied met de meeste Eredivisie-minuut dit seizoen, en dat verrast hem.

Schuurs heeft zijn kans gegrepen bij Ajax. "Na het voorseizoen wilde ik een vaste basisplek bemachtigen. Dat heb ik voor mekaar gekregen. Dat geeft een bepaalde vastigheid", kijkt hij terug op de Ajax-website. "Nu is het belangrijk voor mijn eigen ontwikkeling om die lijn door te trekken."

Na Onana en Blind heeft Schuurs de meeste Eredivisie-minuten in de benen bij Ajax. "Echt? Heb ik na Andre en Daley het meeste gespeeld namens Ajax in de Eredivisie? Dat wist ik niet. Dat zegt me wel dat ik goed bezig ben en dat ik veel vertrouwen krijg van de trainer en alle mensen binnen de club."

Ondanks dat hij zich nog goed voelt, is de 21-jarige verdediger  toe aan een (korte) winterstop. "Dit is mijn eerste seizoen bij Ajax waarin ik alles speel. Een rustperiode kan ik wel gebruiken."

"Overigens ga ik niet zoveel doen in de winterstop. Dat kan ook helemaal niet in deze tijd. Iedereen heeft zich aan de RIVM-regels te houden. Gelukkig is er wel de mogelijkheid om familie te bezoeken. Dat ga ik ook zeker doen. Ik ben een lange tijd niet bij mijn ouders en zussen geweest. Ik heb er zin in om die even te zien."