Blind stipt nadeel als profvoetballer aan: 'Lastig als je daar niet tegen kan'

Blind stipt nadeel als profvoetballer aan: 'Lastig als je daar niet tegen kan'

21-12-2020 23:52
122

Daley Blind vindt het minder leuk om profvoetballer te zijn wanneer hij leest wat er over hem wordt geschreven. De verdediger van Ajax stelt dat de meningen van anderen invloed kunnen hebben op voetballers.

Zelf doet het de Amsterdammer weinig meer, maar het voetballen wordt volgens Blind wel minder leuk door alle kritiek. "Hoe lekker is het om vrijuit te ballen, zonder zorgen of kritieken na afloop", zegt de Ajacied in een groot interview in Het Parool. "Door al die meningen in de media en op sociale media wordt voetbal soms werk."

Wedden

Meer odds

Daar wil Blind voor waken en dus heeft hij geleerd om het sneller van zich af te laten glijden. "Als je dat niet kunt, krijg je het heel moeilijk. De aandacht voor voetbal is eerder toe- dan afgenomen. In kranten, bladen, op tv, op Instagram en op Twitter. Iedereen kan anoniem en zonder verantwoordelijkheid te dragen zijn zegje doen. Sporters worden beschadigd en als je daar niet tegen bestand bent, gaat het aan je vreten."

De linksbenige verdediger van Ajax moet wel toegeven dat hij de kritiek op zijn persoon hoort. Blind zou te langzaam zijn en niet meer mee kunnen bij Oranje. "Ik had er veel moeite mee toen ik jong was, maar nu kan ik het hebben. Ik krijg het zeker mee en ik vind het ook absoluut niet leuk, maar ik laat me er niet door van de wijs brengen."