Manchester City vernedert zwalkend Arsenal en gaat verder in League Cup

22-12-2020 22:52 Laatste update: 22:55
29

Arsenal heeft ook in de League Cup geen vertrouwen op kunnen doen. The Gunners, die in de Premier League vijftiende staan, werden in het tweede bekertoernooi weggespeeld door Manchester City: 1-4.

Na drie minuten gingen de koppies al naar beneden bij de spelers van trainer Mikel Arteta. Toen prikte Gabriel Jesus de 0-1 al tegen de touwen voor Man City, dat vervolgens de bovenliggende partij bleef en kansen kreeg om de marge te verdubbelen. Toch werd het na ruim een half uur 1-1. Alexandre Lacazette kopte van dichtbij binnen.

Het hielp Arsenal uiteindelijk niet. In de tweede helft liepen de bezoekers uit Manchester moeiteloos over The Gunners heen en werd ook geholpen door Rúnar Rúnarsson, de keeper van de Londenaren. Hij ging vreselijk in de fout bij een vrije trap van Riyad Mahrez (1-2) en daarna was er geen houden meer aan voor Arsenal.

Phil Foden maakte er nog voor het uur 1-3 van en een kwartier voor tijd maakte verdediger Aymeric Laporte het kwartet vol namens The Citizens. Daarmee gaan de mannen van Pep Guardiola door naar de halve finale en moet Arsenal wederom de wonden likken. De Londenaren zijn de nummer vijftien in de Premier League en treffen op Boxing Day rivaal Chelsea.