Feyenoord sluit de rijen en maakt cirkel rond tegen Heerenveen: hattrick Linssen

Feyenoord sluit de rijen en maakt cirkel rond tegen Heerenveen: hattrick Linssen

23-12-2020 22:48 Laatste update: 22:52
224

Feyenoord en met name Bryan Linssen hebben de rijen gesloten na de nederlaag bij Vitesse, die een eind maakte aan de ongeslagen serie van de Stadionclub. De thuiswedstrijd tegen Sc Heerenveen werd overtuigend met 3-0 gewonnen: Feyenoord heeft het jaar hierdoor geopend én afgesloten met een thuiszege op de Friezen.

Trainer Dick Advocaat kon weer beschikken over Feyenoord en zag Feyenoord voor rust een scherpe indruk maken. Het ging alleen steeds mis toen de thuisploeg in de buurt van de vijandelijke zestien kwam. Met name Luciano Narsingh flirtte nadrukkelijk met de 1-0, maar trof tegen zijn oude club eerst de paal en vervolgens de lat. Berghuis en Jens Toornstra hadden eerder al kansen gekregen, maar Erwin Mulder maakte de inzetten van de Feyenoord-captain en van zijn ex-ploeggenoot onschadelijk.

Wedden

Meer odds

Heerenveen leunde traditiegetrouw op de twee Veermannen. Joey probeerde het een paar keer van afstand, Henk kreeg vlak voor rust opeens een opgelegde kans, maar sprong daar erg lichtzinnig mee om. Kort na rust werd de ban alsnog gebroken door Linssen. Tyrell Malacia haalde de achterlijn en gaf voor, Linssen kroop naar de eerste paal en liet Mulder kansloos met een venijnige kopbal: 1-0.

De Limburger had zijn seizoensproductie hiermee verdubbeld. Niet lang daarna was de verdrievoudiging zelfs een feit: Berghuis legde na een individuele actie terug en Linssen had de 2-0 voor het inschieten. Heerenveen had nog een half uur om iets te doen aan de achterstand, maar er gebeurde vrijwel niets meer in de slotfase. Berghuis gooide er een paar panna's uit en Advocaat vond het zelfs tijd om de al bijna vergeten Dylan Vente weer binnen de lijnen te brengen. In de blessuretijd maakte Linssen het feest alsnog compleet: de gelegenheidsspits stond bij een corner op de goede plek en maakte zijn zuivere hattrick vol.

Feyenoord deed dus in zijn laatste wedstrijd van 2020 wat het ook al in zijn eerste wedstrijd van 2020 had gedaan: drie keer scoren en thuis winnen van Heerenveen. De Rotterdammers staan samen met Vitesse op plek drie, op vier punten van PSV en op vijf punten van Ajax. Na de winterstop wachten Sparta, PEC Zwolle én De Klassieker tegen Ajax. Heerenveen opent 2021 met een thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard.