Update: 'Geen interesse Liverpool in Botman: iemand probeert prijs op te drijven'

Update: 'Geen interesse Liverpool in Botman: iemand probeert prijs op te drijven'

Gepubliceerd: vrijdag 1 januari 2021 om 21:10vr 01-01-2021 om 21:10

Laatste update: zondag 3 januari 2021 om 13:53zo 03-01-2021 om 13:53

Liverpool maakt nog deze maand werk van de komst van Sven Botman, die door de financiële problemen van Lille beschikbaar is voor een transfer. Dat meldt althans The Times- en The Record-verslaggever Duncan Castles in de Transfer Window Podcast.

The Reds kampen met het nodige blessureleed achterin. Zo zijn Joe Gomez en Virgil van Dijk de komende maanden nog niet inzetbaar, al is de Oranje-captain inmiddels wel begonnen met zijn herstel. Liverpool is in de zoektocht naar een nieuwe verdediger uitgekomen bij Botman, die nog deze maand zou mogen dromen van een transfer naar de Premier League-kampioen, claimt Castles.

De twintigjarige Nederlander verruilde Ajax afgelopen zomer voor acht miljoen euro voor de koploper van de Ligue 1, waar hij in korte tijd is uitgegroeid tot een steunpilaar. "Volgens mijn informatie werkt Liverpool aan een deal voor een verdediger die significant goedkoper is dan Dayot Upamecano. Dat is Sven Botman, die aan zijn eerste seizoen bezig is bij Lille", vertelt Castles.

"Lille kampt met financiële problemen. Ik heb begrepen dat ze bereid zijn om hem te verkopen voor twee keer en een beetje het bedrag dat ze van Ajax hebben ontvangen", vervolgt de Britse journalist. Dat zou betekenen dat Botman minimaal zestien miljoen moet kosten. "Je hebt het over een twintigjarige, die net international is geworden en fantastische statistische attributen heeft."

Castles speculeert over een snelle transfer van Botman. "Volgens mijn informatie hebben ze gebeld en gesproken met de zaakwaarnemer van Botman en die is positief over die gesprekken." Overigens meldden andere Britse media nog niets over de vermeende interesse van Liverpool.

Update: Liverpool heeft geen interesse in Sven Botman, zo meldt The Athletic. 'Geen gesprekken over een mogelijke deal van Sven Botman. Liverpool overweegt geen bod. Het ziet ernaar uit dat iemand probeert de prijs en interesse in de Lille-verdediger op te drijven', zo stelt verslaggever James Pearce, die The Reds op de voet volgt voor het Britse medium.

Botman is aan een ijzersterk debuutseizoen bezig bij Lille. De Ligue 1-club zou bovendien met financiële problemen kampen, waardoor de geruchten over een snelle vervolgstap aanwakkerden. Van een transfer naar de Premier League-kampioen lijkt op korte termijn dus geen sprake voor de oud-Ajacied.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is Botman al goed genoeg voor Liverpool?

Ja
51%
Nee
49%
(2014 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws