Transfersoap rondom Van Ottele (NEC): 'Laten we elkaar geen mietje noemen'

Transfersoap rondom Van Ottele (NEC): 'Laten we elkaar geen mietje noemen'

03-01-2021 21:40
9

NEC-directeur Wilco van Schaik heeft zondag gereageerd op de berichtgeving rondom Syb van Ottele. De achttienjarige Nijmegenaar staat op het punt om naar sc Heerenveen te verkassen – komende winter of na het seizoen, wanneer zijn contract afloopt – maar NEC heeft ontkend dat er sprake is van een 'done deal'.

Dat deed Van Schaik ook in aanloop naar de uitwedstrijd tegen Telstar, voor de camera's van ESPN. "Heerenveen heeft nog geen contact met ons opgenomen. Maar in het voetbal moeten we elkaar geen mietje noemen, we weten heus wel wat er speelt", benadrukte de NEC-directeur echter. "Er is veel interesse in hem. Syb is daarover aan het nadenken."

Wedden

Meer odds

Van Schaik probeert Van Ottele nog steeds voor zijn club te behouden, maar houdt er rekening mee dat dit niet gaat lukken. "Ik denk dat het goed is voor jonge spelers dat ze een wedstrijdje of zestig, zeventig in de Keuken Kampioen Divisie spelen. En dat ze dan een stap maken, als een meer gearriveerde speler. Maar soms heeft iemand andere gedachten. Dat moeten we nog afwachten en dat is ook te respecteren, hoor."

Van Ottele bleef zondag overigens negentig minuten op de bank zitten in Velsen-Zuid. NEC ging met 5-2 onderuit tegen Telstar.