'Met name Ajax-thuis: dat je daar een meer dan verdiend punt haalt, zegt genoeg'

'Met name Ajax-thuis: dat je daar een meer dan verdiend punt haalt, zegt genoeg'

05-01-2021 11:21
48

Willem II is door de prestaties dit seizoen en de omstandigheden in een 'extreme' situatie beland, erkent technisch directeur Joris Mathijsen in gesprek met Voetbal International. De Tilburgse club bezet na veertien speelronden de vijftiende plaats.

De prestaties van dit seizoen staan in schril contract met vorig jaar, toen een swingend Willem II op de vijfde plek eindigde. "Laat duidelijk zijn dat we te laag staan, de zorgen zijn er zeker", maakt Mathijsen de balans op tegenover VI. "We kunnen onmogelijk tevreden zijn. We doen er elke dag alles aan om weg te komen van de plek waar we staan."

"Voor ons is het keihard dat we staan waar we staan. We hadden dat duidelijk niet verwacht, zeker niet na vorig seizoen. Er zijn wel verschillende aanwijsbare factoren, maar die gelden niet als excuses. Blessures, coronaperikelen, we hebben er wel mee te maken gehad. Dat analyseren we."

Mathijsen put vertrouwen uit de laatste weken voor de winterstop, waarin Willem II tegen Vitesse (0-2 verlies), AZ (5-3 verlies) en Ajax (1-1) speelde. "Ik vind dat je daar wel degelijk vooruitgang zag. Met name die laatste wedstrijd tegen Ajax was een goed voorbeeld. Dat je daar een meer dan verdiend punt haalt, zegt genoeg. Dat geeft vertrouwen en dat moet een opsteker zijn voor de herstart na de winterstop."