Bogarde in verband gebracht met Milan en Barça: 'Hij staat voor grote toekomst'

Bogarde in verband gebracht met Milan en Barça: 'Hij staat voor grote toekomst'

07-01-2021 18:57
37

Melayro Bogarde klopt steeds nadrukkelijker op de deur bij Hoffenheim. Trainer Sebastian Hoeness is enthousiast over de ontwikkeling van het achttienjarige Nederlandse talent.

Bogarde speelde vorig weekeinde tegen Freiburg (1-3) zijn derde Bundesliga-duel van het seizoen. "In die wedstrijd speelde hij op drie verschillende posities, dat toont zijn kwaliteit", zegt Hoeness tegen Kicker. De voormalig jeugdspeler van Feyenoord speelde als centrale verdediger, back en middenvelder. "En op elke positie deed hij het heel goed."

Wel moet Bogarde leren om zich meer te laten gelden op het veld. "Hij is een introvert persoon, maar is de laatste maanden al wat ontdooid", aldus Hoeness, die uiteindelijk een centrale verdediger in hem ziet. "Daar zal hij in principe eindigen. Maar met een jonge speler kan dat nog veranderen. Ik zie in hem bijvoorbeeld ook een vleugelverdediger of middenvelder. Een zes of zelfs een acht."

Het is echter nog maar de vraag hoelang Bogarde nog voor Hoffenheim speelt. De jeugdinternational heeft een aflopend contract bij de Bundesliga-club en de gesprekken liepen tot dusver op niets uit. Volgens Kicker toonden AC Milan en FC Barcelona al interesse, toevallig ook de oude clubs van zijn oom Winston Bogarde. "Hij doet het erg goed, heeft enorme vaardigheden en staat voor een grote toekomst, als hij hard blijft werken."