Transfer Van de Beek nog niet 'mislukt: 'Daar gingen we voor, valt nu wat tegen'

Transfer Van de Beek nog niet 'mislukt: 'Daar gingen we voor, valt nu wat tegen'

09-01-2021 08:25 Laatste update: 13:53
46

Guido Albers vindt het te vroeg om de transfer van Donny van de Beek naar Manchester United als 'mislukt' te bestempelen. De zaakwaarnemer is wel van mening dat het avontuur van de voormalig Ajax-middenvelder tot nu toe tegen valt.

Van de Beek houdt tot dusver vooral de bank warm in Manchester, een situatie waar Albers van baalt. "Eén basisplaats in een speelweek met drie wedstrijden. Daar gingen we voor dit seizoen", vertelt de zaakwaarnemer in gesprek met het Algemeen Dagblad

"Dat valt nu wat tegen, ja. Maar het gaat me veel te ver om nu te concluderen dat de keuze helemaal verkeerd is. Dat is te kort door de bocht", vindt Albers. Door het coronavirus zijn vrienden en familie van Van de Beek nog nauwelijks bij de middenvelder op bezoek geweest in Manchester om de zeventienvoudig international te steunen.

Van een officieel fotomoment met het shirt van Manchester United is het door de wereldwijde pandemie nog niet eens gekomen. Volgens Albers probeert Van de Beek, die dit seizoen tien wedstrijden meespeelde in het elftal van Ole Gunnar Solskjaer, rustig te blijven. "Donny is heel kalm en vastbesloten, zoals eigenlijk altijd."