Real Madrid laat punten liggen na verstoorde voorbereiding in besneeuwd Spanje

Real Madrid laat punten liggen na verstoorde voorbereiding in besneeuwd Spanje

Gepubliceerd: zaterdag 9 januari 2021 om 22:50za 09-01-2021 om 22:50

Laatste update: zaterdag 9 januari 2021 om 23:07za 09-01-2021 om 23:07

Real Madrid heeft een weekend om snel te vergeten achter de rug. De Koninklijke landde vanwege overvloedige sneeuwval met urenlange vertraging in Pamplona en speelde zaterdag met 0-0 gelijk tegen Osasuna.

Sneeuwstorm Filomena - de meest hevige van de afgelopen vijftig jaar - raasde dit weekend over Madrid en legde het openbare leven lam. Dat merkten ook de voetbalclubs uit de Spaanse hoofdstad. De wedstrijd tussen Atlético Madrid en Athletic Bilbao kon niet doorgaan, terwijl Real Madrid vrijdag met de grootst mogelijke moeite kon afreizen naar Baskenland. De Koninklijke delegatie moest uren in het vliegtuig doorbrengen, voordat de reis kon beginnen.

Zaterdagavond werd er afgetrapt in El Sadar, waar echter niet veel te beleven viel. Real Madrid had een overschot aan balbezit, maar kon nauwelijks kansen creëren. Osasuna kreeg nog de beste mogelijkheden via Oier en Ante Budimir, maar wist Thibaut Courtois niet te passeren. Pas in de absolute slotfase kwam de ploeg van Zinedine Zidane nog enigszins tot leven, maar een 0-0 bleek onafwendbaar.

Atlético blijft hierdoor zonder te spelen koploper van Spanje: Real Madrid staat één punt achter de stadgenoot, die echter nog drie (!) wedstrijden in moet halen. Nummer drie FC Barcelona won eerder op de zaterdag in Granada en staat op drie punten achterstand.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws