Jansen geniet van Ajax-PSV: 'Als wij goed zijn, kunnen we ook dat niveau halen'

Jansen geniet van Ajax-PSV: 'Als wij goed zijn, kunnen we ook dat niveau halen'

Gepubliceerd: dinsdag 12 januari 2021 om 14:19di 12-01-2021 om 14:19

AZ-trainer Pascal Jansen heeft de voorbije weken met speciale aandacht naar de wedstrijden van PSV gekeken. De Alkmaarders gaan woensdag op bezoek in het Philips Stadion en moeten het door Roger Schmidt geïntroduceerde systeem zien te bespelen.

Schmidt laat PSV dit seizoen in een – zeker voor Eredivisie-begrippen – niet-alledaags systeem spelen: 4-2-2-2. "Het systeem dwingt iedere tegenstander tot wat aanpassingen, vanwege het vierkant dat ze hebben op het middenveld", erkent Jansen, geciteerd door Voetbal International. "We hebben er een plannetje voor gemaakt. Morgen (woensdag, red.) zullen jullie wel zien wat het is geworden", houdt hij zijn kaarten nog even tegen de borst.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

De datum 13 januari staat rood omcirkeld in de Alkmaarse agenda's. "Als je zo lang geen toppers hebt gespeeld in de Eredivisie, dan merk je dat de spelers daar echt naar hunkeren. Ze willen zich meten met de besten", aldus Jansen, die zondag dan ook genoot van de topper tussen Ajax en PSV. "Als wij goed zijn, kunnen we qua intensiteit sowieso op hetzelfde niveau spelen."

PSV en AZ trappen woensdag om 18.45 uur af. Het gat tussen de nummers twee en vijf van de Eredivisie bedraagt bij aanvang zes punten.

Poll

Wat wordt PSV - AZ?

(4303 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws