Algarve in plaats van Velsen-Zuid voor Davids: 'Hij heeft Jonker gelijk gebeld'

Algarve in plaats van Velsen-Zuid voor Davids: 'Hij heeft Jonker gelijk gebeld'

Gepubliceerd: dinsdag 12 januari 2021 om 15:18di 12-01-2021 om 15:18

Edgar Davids is deze maand begonnen aan een nieuw trainersavontuur: de 74-voudig Oranje-international heeft zichzelf verbonden aan de Portugese derdedivisionist Olhanense. Davids liep eerder dit seizoen bij Telstar rond, maar moest het noodgedwongen iets dichter bij zijn huis in de Portugese Algarve zoeken.

Hoofdtrainer Andries Jonker liet eind november al weten dat het heen en weer pendelen tussen Portugal en Velsen-Zuid een probleem werd. "Je wilt als club niet uitstralen dat een van jouw trainers zo veel onnodige kilometers maakt, terwijl het reizen ten zeerste wordt afgeraden", bevestigt communicatiemedewerker Dennis Bliek in gesprek met De Telegraaf.

Davids was twee dagen in de week werkzaam voor Telstar, maar kon dus niet meer heen en weer reizen. De Witte Leeuwen vonden het spijtig om te horen. "Ja, absoluut. We waren heel tevreden over hem en de spelers liepen met hem weg. Er stond wel wat, hè", aldus Bliek, die eraan toevoegt dat Davids de club netjes inlichtte toen hij een nieuwe werkgever had gevonden. "Hij heeft Andries gelijk gebeld en hem verteld van zijn nieuwe baan, voordat het naar buiten werd gebracht."

Inmiddels heeft Davids zijn debuut als hoofdtrainer in Portugal – waarin hij direct een rode kaart kreeg – achter de rug. Dat hij bij Olhanense neerstreek, kwam voor Bliek niet als een verrassing. "Tja, Edgar is een liefhebber, anders doe je dit soort dingen niet. En hij is er niet vies van om van onderaf naar boven te werken."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws