Duits oordeel over Götze: 'Eerlijk? Hij is eigenlijk te goed voor de Eredivisie'

Duits oordeel over Götze: 'Eerlijk? Hij is eigenlijk te goed voor de Eredivisie'

Gepubliceerd: dinsdag 12 januari 2021 om 19:44di 12-01-2021 om 19:44

Laatste update: woensdag 13 januari 2021 om 13:47wo 13-01-2021 om 13:47

Net als Mario Götze verruilde Sebastian Polter de Bundesliga afgelopen zomer voor de Eredivisie. De Duitse spits van Fortuna Sittard is zeer onder de indruk van de spelmaker van PSV.

"Eerlijk? Götze is eigenlijk te goed voor de Eredivisie", oordeelt Polter in gesprek met Sport1. "Maar het was voor hem een goede stap om weer regelmatig te kunnen spelen. Götze heeft de laatste jaren veel meegemaakt. Ik vind hem een feel-good persoon. Als hij zich goed voelt, kan hij presteren. Dat laat hij nu zien bij PSV onder Roger Schmidt. Zijn prestaties spreken voor zich. Iedereen weet welke kwaliteiten hij heeft."

Götze nam PSV al regelmatig bij de hand dit seizoen. In twaalf officiële duels scoorde hij vier keer en gaf hij twee assists. De aanvallende middenvelder moest zondag de topper tegen Ajax missen vanwege een spierblessure. Die kwetsuur houdt hem ook de komende weken aan de kant.

Fortuna Sittard nam Polter afgelopen zomer transfervrij over van Union Berlin. Hij scoorde tot dusver zes keer in vijftien Eredivisie-duels.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws